Skip to the content

Anders Limpár

   
undefined

"Jag heter Anders Limpár och för mig har största delen av livet bestått av fotboll på det ena eller andra sättet. I och med det har det alltid varit och är väldigt viktigt med välmående och god hälsa.
Jag har alltid kämpat hårt med träning och kost för att kunna må bra och prestera de resultat som jag själv har satt upp som mål samt de krav mina klubbar genom åren krävt av mig.

Arbetet som sportambassadör för Prorector är mycket roligt och utmanande. Kina är ett spännande land och jag ser en stor potential att tillsammans med våra samarbetspartners bygga upp en bra plattform i idrottens och hälsans tecken",

Anders Limpár


 undefined     undefined      undefined

Anders Limpár började spela fotboll i AIKs pojklag redan som tioåring och därefter följde spel både i Italien, Schweiz, USA och England, där Anders som andre svensk blev engelsk ligamästare i Arsenal. Anders gjorde 11 mål under den säsongen.

Anders har vunnit Guldbollen, Svenska Dagbladets Bragd­medalj samt Jerringpriset. Anders tog också hem segern i TV4:s uthållighetstävling, "Det största äventyret" 2015, som utspelades i fyra världsdelar, en oerhört tuff tävling.


Välgörenhet

Anders Limpár spelar uppvisningsmatcher runt om i världen med Arsenal Foundation där alla insamlade pengar oavkortat går till olika välgörenhetsprojekt runt om i världen som exempelvis Childhood.

Rekordet i insamling är matchen i september 2016 som spelades på Emirates Stadium i London inför 60 000 åskådare där det samlades in över en miljon pund på besökarnas intäkter. Sammanlagt har the Arsenal Foundation spelat ihop över 10 miljoner pund totalt.

Sedan 2018 är Anders Limpár även ambassadör för Everton.


Arsenal Fanclub Shanghai

Arsenal har en fanclub i Kina med ca 3 miljoner medlemmar. De träffas för olika aktiviteter, oftast i samband med matcher.

Team Prorector med Anders Limpár inbjöds till ett av Arsenal Fanclub event i Shanghai, vilket blev en stor succé och överraskning för de medlemmar som deltog.


Video


undefined

Kortare klipp från ett av eventen. (Mediaplayer)