Skip to the content

Guldrutan Kafferosteri AB


undefined

Guldrutan Kafferosteri AB grundades 1946 av Börje Johnson i Söderhamn. Smak och kvalité var alltid det viktigaste ledorden för bolaget.
Efter lång tids utveckling att förfina produkten står idag tredje generationen redo att föra traditionen vidare som välkända kafferostare. 

Guldrutans rostningsmetod är annorlunda från traditionella rosterier, Vanligtvis rostas kaffe i en hög temperatur men Guldrutans metod använder en lägre rostningstemperatur som tar upp till tre gånger så lång tid. Detta ger varje böna en god genomrostning vilket är viktigt för att uppnå god smak och fyllig arom. Genom att rosta i låg temperatur försäkrar man sig om att inte bränna den ömtåliga kaffeoljan som bönan släpper ifrån sig. Denna process gör att kaffet kan hållas varmt längre tid utan att ändra smak som uppkommer av garvsyra.

"Vi tror oss vara ensamma i världen om vår speciella rostningsmetod som kallas ”indirekt rostning” som vi har varit trogna mot sedan 1946. Låg temperatur, bönor skyddade från förbränningsgaser och en lång rostningstid visar vägen till en smakupplevelse som inget annat kaffe kan erbjuda. Detta är en av anledningarna till varför vi säger oss vara det hälsosamma valet", säger Lars-Göran Johnson, VD.


undefined