Skip to the content

LaoWa Padel AB

 
undefined

 

Padeltennis - Kanske en av de största kommande sporterna! 

Man vet inte ursprunget till padeltennis men man vet att liknande spel förekom på engelska kryssningsfartyg på 1920-talet. Först 1974 utformades spelet enligt de principer och regler som gäller i dag, administrerade av Internationella padeltennisförbundet (grundat 1991).  Världsmästerskap i padeltennis arrangerades första gången 1992 och har sedan dess spelats vartannat år.

Spelet anknyter till andra tidigare etablerade former av "minitennis" som plattform tennis, men har egna regler för spelet, poängräkning, utrustning och spelplanens utformning. Padeltennis har haft en mycket stor spridning framförallt i Spanien och i Latinamerika, med tusentalet banor och miljontals utövare i exempelvis Argentina. 

Som affärspartner med LaoWa Padel, får Prorector exklusiva rättigheter till försäljning och distribution via sin e-handelsplattform samt att kunna dra nytta av försäljningen i sportkedjebutiker och Padelklubbar. En överenskommelse med Padeltennis sponsring är också medförhandlad i affärsuppgörelsen.


"Vi ser en mycket stor potential att utvecklas i Kina. Padeltennis är kanske en av de största kommande sporterna i Kina idag. Vi kommer att tillsammans med Prorector att stå för driften och underhåll av padeltennisbanor och Prorectors kontaktnät passar oss väldigt bra", Johan Hansson, VD LaoWa Padel AB. 


undefined  undefined