Padelbolaget Sweden AB

Prorector AB har under 2018 inlett ett samarbete med Padelbolaget Sweden AB med inriktning mot Kinamarknaden.

Padeltennis har under de senaste åren blivit en av de mest populära sporterna i Europa. Sporten kommer troligtvis från Argentina och är väldigt stor i bland annat Spanien. Här ses en stor potential att expandera sporten även i Asien, främst Kina där man har en lång tradition av olika snabba racketsporter.

Man vet inte ursprunget till padeltennis men liknande spel förekom på engelska kryssningsfartyg på 1920-talet. Först 1974 utformades spelet enligt de principer och regler som gäller i dag, upprättade av Internationella padeltennisförbundet (grundat 1991).

Världsmästerskap i padeltennis arrangerades första gången 1992 och har sedan dess spelats vartannat år. Padeltennis är idag en antagen officiell sport i Kina och i år (2019) sker det första mästerskapet i landet.

Som affärspartner med Padelbolaget Sweden AB, får Prorector exklusiva rättigheter till försäljning och distribution via sin e-handelsplattform samt att kunna dra nytta av försäljningen i sportkedjebutiker och Padelklubbar. En överenskommelse med Padeltennis sponsring är också medförhandlad i affärsuppgörelsen.

Prorector AB och Padelbolaget Sweden AB ser en stor potential på den kinesiska marknaden och detta samarbetsavtal sätter grunden för fortsatt god gemensam utveckling.