Växande medelklass i Kina köper status

Citronelles Agenturer AB

Exklusivt distributionsavtal för Kina och Amazon UK.

Skandinaviska designprodukter har hög status i Kina. Försäljningen påbörjades 2020.

Citronelles Agenturer AB marknadsför och lyfter fram mönster och produkter från svenska designers som har en personlig touch och är unika i sitt slag. Med lång erfarenhet inom försäljning och marknadsföring startade Katarina Edling Citronelles Agenturer år 2010.

Det första samarbetet, som har pågått sedan start, blev med designern Emilie Ek som bland annat gjort sig känd för sina unika mönsterdesign av hus och byggnader.

I Love Design, av designern Caroline Silfverling, började sitt samarbete med Citronelles hösten 2014 med att lansera FIKA serien som består av brickor, muggar och textilier. Med fokus på färg och form skapar I Love Design inspirerande och kreativa produkter.

Tina Backman är också en designer som Citronelles har i sin portfölj. Tina Backman lanserat souvenir serien Sweden Symbols med klassiska designmönster som representerar Sverige som till exempel midsommarstång, träskor och dalahästar.

Citronelles har sen 2014 etablerat sig som en aktör och leverantör till ett stort antal inredningsbutiker, lifestylebutiker såväl som till köksbutiker på den svenska marknaden. Genom sin starka fokus på svenska stoltheter som FIKA och dalahästar, svenska symboler har man tagit fram koncept och produkter som mottagits väl både i butiker och hos konsumenter.

Sedan 2018 har Citronelles blivit en stor aktör inom svenska souvenirer och har ett samarbete med Åhlens samt Cervera i Sverige.

We love design as much as we love Sweden är mitt motto

Katarina Edling

Grundare, Citronelles Agenturer AB