Allt fler kineser väljer importerat

ORINK – havrebaserad dryck Barista

Prorectors eget internationella varumärke.

Produkten är producerad för Prorector AB i Sverige, baserat på svensk vegetabiliskt
havre råvara.
Första produkten som nu lanseras är ORINK Barista. ORINK Havredryck lanseras i Sverige i oktober 2021.
Kommande produkter är ORINK Havregrädde, ORINK Glass samt ORINK Visp.

Det är en snabbt ökande efterfrågan både i Kina och Europa på vegetabiliska produkter.
Marknadsvärdet för havrebaserade produkter i Kina var 351 miljarder SEK 2020.

Försäljning påbörjades under Q2 2021, både i Kina och Sverige. Övriga Norden och Europa följer enligt plan.

För mer information se www.orink.se
Kontaktansvarig:
Daniel Larsson, Försäljningschef
0708-620 050
dl@prorector.se
order@prorector.se

Aqua Nobel – Källvatten

Prorectors egna varumärke för Kina. Äkta svenskt källvatten, kolsyrat i tre smaker; citron, granatäpple och grönt äpple.

Ökad efterfrågan på kvalitetsvatten med ca 15 % per år.
Marknadsvärde i Kina, 294 miljarder SEK 2020. Försäljning påbörjas Q1 2021.

Aqua Nobel har blivit utnämnt till världens bästa vatten… två gånger.

Enligt bedömare i USA, vid Berkely Springs Water Tasting har man två år i rad utsett vattnet i Aqua Nobels källa till världens bästa källvatten.
Vattnet har en fin balanserad och naturlig mineralisering med ett pH-värde på 8,2 som är bra för kroppen. Vattnet är dessutom fritt från E-ämnen, utan tillsatt socker.

Aqua Nobels källa ligger i Mörarp på 105 meters djup. Vattnet har under 100 år vandrat och renats genom sandsten, morän, skiffer och gnejs för att slutligen nå källan där det tappas- helt rent och utan yttre påverkan.

Aqua Nobels källvatten levereras i olika förpackningar, bland annat Tetra Prisma® Aseptic 500 Square DreamCap™ 26, som är gjord utav återvinningsbart material som tillverkas huvudsakligen av papper från svenska skogar.
Skruvkorken är helt biobaserad och består mestadels av sockerrör, vilket gör förpackningen ännu mer förnyelsebar. Dessutom är förpackningen lätt att återvinna.

Vi är stolta över vårt Aqua Nobel källvatten. Detta är vår produkt och vårt DNA, och det skiljer oss från andra vatten, inte minst smakmässigt. Att sprida Aqua Nobel till Kina  via Scandinavian House ger oss en möjlighet att kunna erbjuda vårt källvatten till en betydligt större marknad.
Robin Wingårdh

VD

Hälsokaffe

Prorectors eget varumärke i Kina.

Ett hälsokaffe med låg acidhalt för den snabbt expanderande kaffemarknaden i Kina. Marknadsvärde i Kina, 95 miljarder SEK 2020. Försäljning påbörjades 2020.

Rostningsmetoden är annorlunda från traditionella rosterier, Vanligtvis rostas kaffe i en hög temperatur men dennametod använder en lägre rostningstemperatur som tar upp till tre gånger så lång tid. Detta ger varje böna en god genomrostning vilket är viktigt för att uppnå god smak och fyllig arom. Genom att rosta i låg temperatur försäkrar man sig om att inte bränna den ömtåliga kaffeoljan som bönan släpper ifrån sig. Denna process gör att kaffet kan hållas varmt längre tid utan att ändra smak som uppkommer av garvsyra.