Vårt motto är inte bara att ligga i framkant - utan före

PRORECTOR – ett spännande företag i utveckling

Prorector AB registrerades i april 2014. Hösten 2015 etablerades dotterbolaget Prorector Limited i Hong Kong och våren 2016 Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd i Shanghai, Kina.

Prorector AB har sedan 2014 arbetat med att utveckla en unik e-handelsplattform, Scandinavian House, för att, med progressiv webbaserad teknik och nyskapande affärsmodeller, marknadsföra skandinaviska produkter främst inom sport, hälsa, livsmedel, barnartiklar och design mot köpstarka och produktmedvetna kundgrupper på den asiatiska och därtill även på den europeiska marknaden.

Prorector AB har sedan 2017 fortsatt utvecklingen med Scandinavian House, en unik e-handelsplattform med alla erforderliga myndighetstillstånd och licenser på plats för B2B och B2C handel inom Kina. Prorector AB är därmed behjälpliga med övriga speciallicenser som kan komma att krävas för att individuella produkter blir godkända för försäljning i Kina.

Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd, har ett eget godkänt CFDA* lager i Shanghai för alla produkter som säljs/distribueras.
* CFDA (China – Food – Distribution – Approval).

Scandinavian House lanserades 2018 i samarbete med lokala väletablerade partners för Kina och Hong Kong marknaden, därtill ett samarbete med Amazon utanför Kina.

Samarbetspartners

Via Scandinavian House i Kina har vi exklusiva samarbeten med flera olika samarbetspartners.

Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd

Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd, etablerades 2016. Shanghaikontorets ansvarige är Lindsay Ma, Marketing Director. Lindsay Ma innehar en Master Degree och har mer än 11 års erfarenhet av europeisk kinesisk e-handelsutveckling samt kunskaper om de kinesiska omfattande regelverken.

Ansvarig för bolagets IT- och e-handelsverksamhet är David Fu, Trade Division Manager. David Fu innehar en Master Degree från Glasgow University och har stor erfarenhet inom data och e-handel och har bland annat arbetat med Amazon USA i 4 år.

Ansvarig för Shanghai-kontorets ekonomi är Lilian Yu, Financial Accountant.

Lindsay Ma, Marketing Director, har tillsammans med David Fu, Trade Division Manager, samt Lilian Yu, Accountant, även betydande roller i navet av Prorectors verksamhet med dotterbolaget Prorector Limited i Hong Kong.

Shanghaikontoret har under Q2 2021 utökats med ytterligare två medarbetare, Chelsea Wang och Lu Jiayi.Med detta team innehas erforderlig kompetens för verksamheten och samarbetae i frågor där specialkompetens behövs med lokala konsulter och myndigheter. Shanghaikontoret har ett tätt samarbete med etablerade e-handelsplattformar som bland annat Amazon, JD och Tencent.

Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd, har ett eget godkänt CFDA* lager i Shanghai för alla produkter som säljs/distribueras.
* CFDA står för (China – Food – Distribution – Approval).

Lindsay Ma

Lindsay Ma

Marketing Director

Email: lm@prorector.cn

David Fu

David Fu

Trade Division Manager

Email: df@prorector.cn

Prorector Limited, Hong Kong

Prorector Limited i Hong Kong registrerades 2015 och är ett dotterbolag till Prorector AB (huvudkontoret i Stockholm).

Prorector Limited, Hong Kong, tillsammans med Prorector (Shanghai) Business Consulting Co., Ltd, har ett nära samarbete med Prorector AB. 

K.Y. Chan & Co. sköter om Prorector Limited, Hong Kongs ekonomistyrning och revision.